Craniosacral terapi (CST)


Här en liten beskrivning:

Termen craniosacral kommer av cranium och sacrum, dvs kroppens ben i huvud och ryggslut.
Det craniosacrala systemet är ett av kroppens ledningssystem som bland annat bidrar till att försörja hjärnvävnaden och ryggmärgen med näring. Precis som hjärt- och kärlsystemet har det craniosacrala systemet sin egen puls. När en kropp befinner sig i obalans/ohälsa blir detta system kraftigt påverkat. CST hjälper då till att återställa systemet. CST påverkar främst fem områden i kroppen:det centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstruktureroch korsbenets rörelse i förhållande till höfterna.

Hur går en behandlig till?
Behandlingsmetoden bygger på lätt beröring utanpå kläderna. Med lyhörda händer inbjuder jag som terapeut kroppen till att återta sitt naturliga läge. Behandlingen är mycket skonsam och behaglig för dig som klient och medverkar till att kroppen ska kunna läka sig själv.

För vem passar CST?
CranioSacral terapi kan hjälpa dig som lider av nack och ryggproblem, whiplashskada eller migrän. Behandlingsformen har även visat sig kunna ge god effekt vid stressrelaterade problem såsom rastlöshet och oro, koncentrationssvårigheter, huvudvärk, fibromyalgi och utbrändhet.

Vid medicinsk forskning i USA och England har man kunnat påvisa att denna terapiform har en positiv inverkan på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa.

För balans i livet !

Välkommen att boka tid!

Boka tid

 

Tel: 070-444 99 63

Mail: carina@carma.nu